Po otevření krabice, prozkoumání dílů a návodu se jedná o nejlepší kit, co jsem měl kdy v ruce. To, že detaily místy překonává Tamku, je jenom jedno plus. Ale dál je na výběr mezi automatem nebo manuálem, pravo nebo levostranným řízením (včetně umístění posilovače, baterky, orientace stěračů, opačným umístěním ručky atd. prostě se všim všudy), možnost postavit model buď s normální nebo sníženou světlou výškou (řešení elegantním způsobem bez zásahu do dílů podvozku). Stavebnice řeší i odlišnosti mezi japonskou a US/evropskou verzí v detailech na nárazníku. Dál má stavebnice znázorněný čalounění střechy, a co mě překvapilo asi nejvíc - možnost otevřít zadní kufr. A ještě je o pár stovek levnější než Tamka
Tož takovej byl stručnej popis stavebnice.
Teď něco k mýmu plánu: Dokoupil jsem lepty od Studia 27 za celkem slušnej ranec a až když přišli jsem zjistil, že jsou určený na stavebnici od Tamky
Spousta jich nebude vůbec potřeba použít, protože plastový díly od Aoshimy prostě vypadaj líp, než lept. A tak využiju možnost otevření kufru a přebytečnejch leptů na repro a udělám menší audio soustavu v kufru + takovou menší úchylárnu, kterou si ale nechám jako překvapení
Pak taky využiju možnost jednoduše snížit světlou výšku. Jinak nějaký zásadní tvarový úpravy nechystám, spíš to budu ladit barevně. Barva bude TS-50 Mica blue, kola budou zlatý, interiér bude v kombinaci černá/modrá - mám ještě objednanej modrej flock a modrou tkaninu na pásy - takže bude modrá flockovaná podlaha, prvky modrý na palubce a v čalounění a modrý pásy. Jo a chystám se poprvý káblovat motor, tak snad to půjde dobře.