Abych oprášil staré dovednosti, naučil a vyzkoušel si něco nového vymyslel jsem si menší projekt z Vietnamské války. Diorámka znázorňuje mariňáka, schovaného, odpočívajícího a pokuřujícího vedle vozítka M274 Mule s bezzákluzovým dělem M40A1, během intenzivních bojů ve městě Hue v průběhu ofenzivy Tet v roce 1968. Jako základ posloužila Mula od Dragonu, vylepšená o fotolepty od eduardu, bezzákluzové dělo jsem vzal od Academy a na to vše jsem narouboval spoustu vlastních úprav, až mi z muly od dragonu kromě koleček, placky a volantu téměř nic původního nezbylo
Figurku poskytlo Bravo6, munici AFV, krabici s C dávkami Tamiya, krabička od cigaret a plakát ze setu vlastní výroby (KubaFotmodels
), bednu na limonádu, kanistr a schránky na munici vytiskl a dodal Zajda Bros resin models. Vše jsem dovršil všemi možnými i nemožnými materiály od balzy přes extruďák, plastové destičky, vegetaci, dráty, trubičky, profily á... vždyť to znáte.... modelář si poradí
Figurka je můj první pokus o jakžtakž seriózně nabarvenou postavu do diorámy za pomocí akrylových barev... tak snad nikoho náročného neurazí